BUDAPEST I.KER. BATTHYÁNY UTCA 61. 06/20 519-5947 szilkati@astanga.hu

 


Relight my (YOGA)Fire

Tegnap délután élesen ragyogott a nap a fák levelén, a szél kicsit csípős volt és minden a szeptemberi újrakezdés igéretét hordozta... tele volt a város ünneplős kölkökkel, friss ígéretekkel. Ez a hónap jó lesz. Nekikezdünk újra a sulinak, a tanulásnak, a jógának.

Mi is megújultunk, a suli frissen festve, elkészült az új logónk, hamarosan egy új tanárt üdvözölhetünk a csapatban és folyamatosan rakjuk össze az új órarendet. Előkerült ez a régi-új blog is, ahová a jóga szempontjából érdekes írások kerülnek majd fel, fordítások illetve barátaink, elkötelezett jógázók írásai, amelyek mindannyiunkat motiválhatnak abban, hogy minden reggel a jógamatracra lépjünk.

Ha pedig te is újra akarod kezdeni a gyakorlásod, itt van pár tipp a sikeres visszatéréshez:

1. Hozz el egy barátot magaddal! Együtt sokkal mókásabb jógázni, jóga után pedig folytathatjátok az estét egy jó koncerttel, bulival vagy teázós-beszélgetős estével.

2. Ne felejtsd el, miért is vagy itt - biztos hogy nem a pincha mayurasana lebegett a szemed előtt, amikor először jógázni mentél. Esetleg az, hogy hallottad a jóga segít a stressz legyőzésében, fájdalmat csillapíthat, növeli az erőnlétet, állóképességet.

3. Emlékezz arra, ki miatt is vagy itt - és ő legyen számodra a legfontosabb. Bárki is vett rá arra, hogy jógázz, rád lesz a legnagyobb hatással majd a jóga. Minél többet gyakorolsz, annál nyugodtabban éled meg életed elkerülhetetlen viharait, saját magadnak építesz szilárd alapokat minden egyes jógázással töltött perccel.

4. Kezd kicsiben! Hosszú kihagyás után ne egy kétórás durva ashtanga gyakorlással próbálj visszalendülni a rendszeres gyakorláshoz. Borítékolható a fogcsikorgatás, izomláz, esetleges sérülés is. Apránként, gyengédebb jóga órákkal készítsd fel magad a megterhelőbb órákra. Jó ötlet otthon gyakorolni egy maroknyi ászanát minden nap, ha nem fér bele a mindennapi jógastúdió.

5. Tűzz ki célokat, de ne felejtsd az ahimsza (nem ártás)elvét. Mindannyian nagy tervekkel lépünk a matracra (ma megcsinálom azt a pinchát) de ha akadályok merülnek fel, nem érdemes magunkat ostorozva törekedni előre, minden áron. Szeretettel forduljunk önmagunk felé, majd miután megbocsájtottuk magunknak hogy mégsem Shiva reinkarnációja vagyunk ebben az életben, poroljuk le azt a jógamatracot és kezdjük újra a gyakorlást!


1 megjegyzés: