BUDAPEST I.KER. BATTHYÁNY UTCA 61. 06/20 519-5947 szilkati@astanga.hu

 


ANDREA LUTZ WORKSHOP 2010. OKTÓBER 29-31. BUDAPEST

Andrea Lutz workshop 2010. október 29-31.

Astanga Jóga Iskola Budapest, Batthány utca 61.

Program / Schedule:

Okt. 29. Péntek/Friday: 16-18 vezetett 1.sorozat, 2. sorozat eleje
led Primary, beginning of Secondary

Okt 30. Szombat/Saturday: 10-12 Mysore
14-17 Tanári tréning 1.
Adjustment for teachers 1.

Okt 31. Vasárnap/Sunday: 10-12 Vezetett 2. sorozat
led Intermediate
14-17 Tanári tréning 2.
Adjustment for teachers 2.

Árak / Prices:

Gyakorlásra/for morning practice: 5000 Ft/alkalom/occasion
Tanári tréning/teacher training: 10.000 Ft/alkalom/occasion


Jelentkezés/application:

telefonon: 06-30-2019462
e-mailen:poroszlaieszter@gmail.com

előleg befizetésével október 15-ig.

Tréning tanároknak – “az érintés művészete”
Megfelelő és biztonságos igazításokat adni a gyakorlóknak már önmagában is művészet, de emellett rendszeres gyakorlást és helyes technikát igényel. Az intenzív tanári kurzus a biztonságos és hatékony igazításokra fókuszál:
  • megérteni az egyes ászanák lényegét, hogy hatékonyan tudjunk igazításokat adni
  • felismerni az energiablokkokat és a helyes igazítással segíteni a feloldásukat
  • elmélyíteni az egyes ászanákat az igazításokon keresztül
  • az igazításokkal rávezetni a gyakorlókat az ászanák lényegi mozzanataira
  • hogyan lehet segíteni a sérülésekkel, vagy különös testi adotsággal rendelkező gyakorlókat
A tanári tréninget azoknak ajánljuk, akik már több éve rendszeres ashtanga-gyakorlók, és érdeklődnek a tradicionális jógatanítás iránt

Adjustments training "the art of touch"
To give adjustments in a supportive and safe manner is an art for itself and requires regular practice and a good technique. This intensive training is focused on learning how to give safe and helpful adjustments as well as how to "read" the body. Focus in the workshop will be:
  • Understanding the "essence of the Asanas" in order to be able to give specific and effective adjustments
  • recognizing blocked energy and supporting its release
  • facilitating Asanas through adjustments
  • enabling the student to perform Asanas and/or to intensify them
  • helping the student through an adjustment to focus of key areas in the asana
  • learning to support a student in case of impairments or injuries.
This training is designed for people with an established practice of Ashtanga Yoga and with a serious interest in teaching traditional yoga.

Andrea Lutz
Andrea 1986 óta foglalkozik a jóga különböző fajtáival. Több éves Sivananda és Ilyengar gyakorlás után 1997-ben kezdte el napi szinten gyakorolni az ashtanga jógát . Miután teljesen beleszeretett, számos nemzetközi hírű, elismert ashtanga jógaoktatónál tanult, hogy ő is taníthasson. Manju P. Jois és Nancy Gilgoff tették rá a legnagyobb hatást, bárhol is tartanak workshopot a nagyvilágban, Andrea mindig ott van velük. Az utóbbi években pedig már mint asszisztens is segíti Nancy és Manju workshopjait szerte a nagyvilágban. 1995 óta tanít jógát, és jelenleg a 2005-ben megnyitott berlini Ashtanga Stúdió igazgatója.
Andrea elmélyült tudását segíti az is, hogy nem csak a jóga területén szerzett nagy tapasztalatot, hanem foglalkozott fizikoterápiával, tánccal és body work-el is (a konceptuáis művészet egy sajátos kifejezési formája, az elnevezés az élő test szerepére utal a performance-ban). Andreáról, az ashtangáról és a berlini Ashtanga Stúdióról a következő linkre kattintva olvashatsz még többet: http://www.ashtangastudio.de

Andrea has been practicing Yoga since 1986 and has been teaching since 1995. For the past 10 years she has been focusing her practice and teaching on traditional Ashtanga Yoga. She is known for her well-grounded Yoga lessons and her precise and in-depth adjustments. She is following the teaching of Manju P. Jois and Nancy Gilgoff, and has been authorised in 2009 by Manju P. Jois to teach first and intermediate series.
In recent years she has been practicing with and learning from them both on several workshops, teacher trainings and on long study visits in Maui/Hawaii, where she is travelling annual to learn from Nancy Gilgoff and to deepen her own practice.
She possesses extensive and sound background knowledge of alternative medicine, physiotherapy and different methods of bodywork therapy. She established her own Ashtanga Yoga School in 2005, where all students are being taught in the Mysore Style from the outset. www.ashtangastudio.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése